Ekskluzivno iz Cannesa: 2. dan u znaku Sofie Coppole

| Art |

Ekipa filma "The Bling Ring"

U proteklih 18 godina koliko dolazim u Cannes, nikada nisam doživio ovako loše vrijeme. U četvrtak, drugog dana festivala, kiša je padala kao iz kabla, toliko da je od težine vode skoro popustila zaštitna tenda na crvenom tepihu ispred glavne dvorane. I ne samo to, uslijed kiše i grmljavine nestalo je struje u press centru i to u trenutku kada su novinari pisali svoje kritike. Naravno, napisani tekstovi bili su izgubljeni, morali su se pisati nanovo, tako da je novinar Guardiana šaljivo dometnuo kako se sada Baz Luhrmann iz prikrajka naslađuje i smije. Luhrmann je redatelj „Velikog Gatsbyja“ kojeg kritika nije ocijenila pozitivnim pa se sada naslađuje nad nevoljama novinara u Cannesu.

Nakon što je prvog dana prikazan film „Veliki Gatsby“, drugog dana krenuo je val filmskih premijera. Najzanimljiviji film među njima sigurno je „The Bling Ring“ redateljice Sofie Coppole koji se ne natječe za Zlatnu palmu već je prikazan u sekciji filmova „Poseban pogled“. Film se temelji na istinitom događaju, Bling Ring je ime tinejdžerske bande koja je 2008. i 2009. godine pljačkala skupocjene vile hollywoodskih celebrityja. Smatra se da su ukrali oko tri milijuna dolara što u novcu što u vrijednostima poput nakita i dizajnerske odjeće. Najviše su ukrali iz vile Paris Hilton, zatsim Lindsday Lohan i Megan Fox. Film se temelji na svjedočanstvima Bretta Goodkina, detektiva iz Los Angelesa koji se čak pojavljuje u filmu teNancy Joe Sales, novinarke Vanity Fairakoja je objavila tekst o cijelom slučaju.

Scena iz filma "The Bling Ring"
Scena iz filma "The Bling Ring"

Prije nekoliko dana u medijima se oglasila Alexis Neiers koja je ustvrdila kako je film smeće i prema onome što je vidjela u foršpanu, uopće ne odgovara istini. Ujedno je izjavila kako su autori priče obični lažljivci. Neiers je, inače, nakon hapšenja bila osuđena na šest mjeseci zatvora, odslužila je samo mjesec dana i dobila tri godina uvjetne kazne. Zanimljivo, nakon izlaska iz zatvora postala je zvijezda reality showa u Americi.

Nju, pod drugim imenom, u filmu glumi Emma Watson, najveća zvijezda u ovom filmu, koja se proslavila glavnom ženskom ulogom u Harry Potter franšizi. U pripremama za ovaj film na konferenciji za novinare rekla je da je gledala američke reality show programe kao što su „Kardashians“ kako bi shvatila logiku osobe koju je glumila. S druge strane, Sofia Coppola je u Cannesu izjavila kako ne drži do članova bande koji pljuju film te im je namjerno promijenila imena u filmu. Najavila je dolazak Paris Hilton u Cannes te je baš zanima kako će se njoj, kao žrtvi provalnika, dopasti ovaj film.

Emma Watson na premijeri filma "The Bling Ring"
Emma Watson na premijeri filma "The Bling Ring"

Paris Hilton već je najavila da jedva čeka da vidi film, kaže „da ga nije režirala Sofia Coppola, ja bih to učinila“. Pokrali su je, kaže, mnogo toga, zatim rasprodali a ona nije dobila ni dolara od osiguranja.

Za kraj zanimaju vas cijene u Cannesu? Pogledajmo naskuplja mjesta. Coca Cola u hotelu Carlton stoji 8 eura, u Mariottu 6,70 a u dućanu Monoprix 2,59 eura.  Cheesburger u Carltonu stoji 34 eura, u Mariottu 28 a u Monoprixu 4 eura. Pa vi vidite. 

Ekipa filma "The Bling Ring"
Ekipa filma "The Bling Ring"