Tjestenina s gorgonzolom i pinjolima

| Wine and dine |

Tjestenina s gorgonzolom i pinjolima
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina s gorgonzolom i pinjolima

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: max 20 minuta

  • 40 dag tjestenine (široki rezanci, špageti, penne...)
  • 10 dag gorgonzole
  • 10 dag pinjola (ili badema)+ nekoliko cijelih za ukras
  • 2,5 dl slatkog vrhnja
  • putar
  • parmezan
  • sol
  • papar
  • bosiljak za ukras
Tjestenina s gorgonzolom i pinjolima
Tjestenina s gorgonzolom i pinjolima

Veliki lonac napunite hladnom vodom, dodajte žličicu soli i kad provrije voda, dodajte tjesteninu i kuhajte je minutu manje nego piše na uputstvu da bude al dente. U međuvremenu u blenderu smrvite gorgonzolu i pinjole s malo vrhnja pa ih stavite u tavu. Primiješajte preostalo vrhnje, parmezan i putar te dinstajte 10-ak minuta na niskoj temperaturi. Dodajte skuhanu tjesteninu, malo putra, posolite i popaprite te pospite s nekoliko pinjola i prema želji parmezanom. Ukrasite bosiljkom.