Jaja u gnijezdu

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Jaja u gnijezdu
Jaje u gnijezdu

Probali ste ova vizualno jako efektna jaja u gnijezdu? Niste? Evo još jedan jednostavan, iako kreativan prijedlog za vaš današnji doručak:

Jaja u gnijezdu

Vrijeme pripreme i pečenja: 30 minuta

Temperatura pećnice: 200C

Za 5 osoba

  • 5 jaja (odvojeni žumanjci od bjelanjaka)
  • 5 dag naribanog sira (podravac, gauda...)
  • peršin
  • maslac
  • sol
  • papar

Zagrijte pećnicu na 200C. Odvojite žumanjke tako da svaki žumanjak posebno stavite u svoju malu zdjelicu, a sve bjelanjke zajedno u zdjelu. Posolite ih i izmiksajte u čvrsti snijeg. Na kraju ručno lagano umiješajte naribani sir. U kalup od pećnice stavite masni papir za pečenje i na njega rasporedite pet hrpica tao da izgledaju kao mala gnijezda. U sredini žlicom oblikujte mala udubljenja. Stavite ih peći u zagrijanu pećnicu na oko 3 minute. Izvadite ih i u svako udubljenje u gnijezdu jako pažljivo dodajte jedan žumanjak. Posolite i popaprite i vratite u pećnicu na još dvije - tri minute zavisno kako mekane žumanjke volite..

Prema želji možete u njih dodati mediteranske trave, a ako želite, sir možete i izostaviti. Dobar tek!