Zeleni rižoto s porilukom, celerom i komoračem

| Wine and dine |

Zeleni rižoto s porilukom, celerom, komoračem i limunom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Neodoljiv zeleni rižoto s porilukom, celerom i komoračem

Za 4-5 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30-ak minuta

  • 45 dag riže
  • 2-3 poriluka (narezana na tanke kolutiće)
  • 1 stabiljka celera (narezana na tanke kolutiće)
  • 1/3 komorača (narezana na tanke šnitice)
  • vrući goveđi ili povrtni temeljac
  • mediteranske trave
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • prstohvat kurkume
  • prstohvat currya
  • maslinovo ulje
  • kockica putra
  • 2 - 3 žlice slatkog vrhnja
  • 2 - 3 žlice naribanog parmezana + za posipanje
  • sol
  • papar
Zeleni rižoto s porilukom, celerom, komoračem i limunom
Zeleni rižoto s porilukom, celerom, komoračem i limunom

Skuhajte temeljac. Operite, očistite i narežite poriluk, stabiljku celera i dio komorača na sitne kolutiće, odnosno šnitice. Podinstajte poriluk na maslinovom ulju, dodajte celer i komorač, dinstajte, dodajte malo vode po potrebi, posolite i popaprite.
Povrće pomaknite na jedan dio tave, a na drudi dio (ili na drugu tavu, ako vam je tako lakše) na malo maslinova ulja zastaklite rižu pa je pomiješajte s podinstanim povrćem i postepeno zalijevajte vrućim temeljcem. Dodajte začine prema želji i ukusu, curry, kurkumu, mediteranske trave... Na kraju dodajte kockicu putra, umiješajte slatko vrhnje i parmezan. Prema želji pospite peršinom.

Zeleni rižoto s porilukom, celerom, komoračem i limunom
Zeleni rižoto s porilukom, celerom, komoračem i limunom