
Zeleni rezanci ili neka druga tjestenina, grdobina ili neka druga bijela riba - svejedno, sve dolazi u obzir. Preukusno i jednostavno jelo!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 40 minuta
- 35 dag zelenih rezanaca ili bilo koje druge tjestenine
- 1 grdobina ili file neke druge bijele morske ribe
- 2 - 3 inćuna (nasjeckani) - može i ne mora
- cca 1 dl pirea paradajza
- 6 - 8 chery rajčica (prepolovljene) - prema želji
- 2 - 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckani)
- 10 crnih otkoštenih maslina
- 2 – 3 lista korijandera (sitno nasjeckana) – može i ne mora
- svježi bosiljak (nasjeckan) – za posipati
- maslinovo ulje
- sol
- svježi papar
Skuhajte zelene rezance ili neku drugu tjesteninu al dente. Očistite grdobinu (odstranite kosti i kožu) i izrežite je na kockice. Prepolovite rajčice, nasjeckajte inćune, korijander i masline. U tavi na malo maslinovog ulja dinstajte ribu, masline, korijander i češnjak te dodajte pire paradajza. Dodajte skuhanu tjesteninu i promiješajte. Na kraju prema želji dodajte nasjeckane inćune i nekoliko prepolovljenih chery rajčica te još jednom promiješajte. Posolite, popaprite i dodajte nasjeckani svježi bosiljak.