Zapečene slane palačinke sa sirom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zapečene slane palačinke sa sirom u pećnici

Zapečene palačinke sa sirom u pećnici su moj favorit. Iskreno, ne znam koje više volim slane ili slatke...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 40 minuta

Vrijeme pečenja: 20 minuta

Temperatura pećnice: 180C

Tijesto:

  • 30 dag brašna
  • 2 jaja
  • 5 dl mlijeka
  • malo mineralne vode
  • malo šećera
  • malo soli

Fila:

  • 30 dag svježeg kravljeg sira
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 1 žumanjak
  • sol

Tijesto za palačinke:

Od jaja, mlijeka, mineralne vode, brašna, malo soli i šećera izradite tekuće tijesto za palačinke. Ispecite tanke palačinke, 2-3 po osobi.

Fila:

Svježem kravljem siru dodajte 1 žumanjak, malo soli i slatko vrhnje te dobro promiješajte.

Zagrijte pećnicu na 180C. Svaku palačinku premažite filom od sira, zamotajte i složite u vatrostalnu zdjelu premazanu putrom. Palačinke prelijte slatkim vrhnjem. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20-ak minuta, da dobiju lijepu rumenu boju.