Zapečene punjene paprike, tikvice i luk

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Zape�eno punjeno povr�e
Zapečeno punjeno povrće

Za 4-6 osoba

Vrijeme pripreme:40 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 3-4 tikvica
  • 3-4 luka
  • 3-4 paprike 
  • 2 dag sušenih gljiva
  • 5-6 šnita starog kruha
  • 1 dl mlijeka
  • 20 dag ribanog sira
  • 2 jaja
  • 2 dag ribanog ovčijeg sira kačkavalja
  • mažuran (sitno nasjeckan)
  • češnjak (sitno nasjeckan) 
  • 2 dag parmezana
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Zape�eno punjeno povr�e
Zapečeno punjeno povrće

Zagrijte pećnicu na 180C. Gljive namočite u mlaku vodu. Tikvice operite, prepolovite i izdubite ih, ali sačuvajte izvađenu sredinu. Očistite luk i izdubite ga. Izdubljene tikvice i luk kuhajte 10 minuta na pari. U međuvremenu očistite paprike od sjemenki. Ocjedite gljive, prosušite i sitno nasjeckajte. Takođe nasjeckajte sredinu izvađenu iz luka i tikvica, promiješajte i na ulju podinstajte. Maknite sa vatre i pustite da se ohladi. Kruh malo natopite u mlijeku, ocijedite ga i izgnječite vilicom. Smjesi od dinstanog povrća dodajte izgnječeni kruh, sir, jaja, ribani kačkavalj, nasjeckani češnjak i mažuran. Dobro izmešajte, posolite, popaprite i punite izdubljene tikvice, luk i paprike. Punjeno povrće rasporedite u vatrostalnu zdjelu, prelijte maslinovim uljem, pospite ribanim parmezanom i pecite u zagrijanoj pećnici 40-tak minuta. Ukrasite mažuranom.

Zape�eno punjeno povr�e
Zapečeno punjeno povrće
Zape�eno punjeno povr�e
Zapečeno punjeno povrće