Recept dana: Zapečena pileća prsa u pećnici
Za 4 – 5 osoba
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme pečenja: 40 - 50 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 1 kg pilećih prsiju
- nekoliko šnitica špeka – prema želji (može, a i ne mora)
- 20 dag naribanog sira
- ½ l slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- mješavina maslinovog i suncokretovog ulja
- sol
- cayenski papar
- curry
- cucurma
- mediteranski začini
Zagrijte pećnicu na 200C. Pileća prsa narežite na komade veličine zalogaja (ili malo veće). Posolite i poparite ih, pospite mediteranskih začinima, curryem i cucurmom u prahu pa prepecite sa svih strana na tavi na mješavini maslinovog i suncokretovog ulja. Rasporedite po nauljenom kalupu pa dodajte prema želji nekoliko šnitica špeka. Zalijte vrhnjem pa rasporedite naribani sir te zapecite u zagrijanoj pećnici oko 40 – 50 minuta. Prema želji možete dodati i razno povrće poput brokule, tikvica, paradajza i ost.