![zapečena junetina iz pećnice by suzy josipović](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/afb2349b/zapecena-junetina-u-pecnici.jpg)
Zapečena mljevena junetina iz pećnice je bosansko jelo - jednostavno, brzo spremljivo, ukusno, jeftino i prefino!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme, kuhanja i pečenja: 1 sat
Temperatura pećnice: 200C
- 25 dag mljevene junetine
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 3 - 4 krumpira (narezanog na kockice)
- 2,5 dl pirea paradajza
- 3 jaja
- 3 dl jogurta
- 1 žlica brašna
- ulje
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 200 C. Luk podinstajte na malo ulja, dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i promiješajte. Dodajte krumpir i pire paradajza, promiješajte i kuhajte 10 minuta, a zatim sve prelijte u vatrostalnu posudu ili okrugli kalup i zapecite u pećnici oko 30 minuta. Zatim meso prelijte mješavinom jaja, jogurta, brašna i soli te zapecite u pećnici još 10-tak minuta.