
Ovako spravljani šnicl (šnicel, odrezak), gotovo u svakom gradu zove se upravo po njemu. U Zagrebu zagrebački, u Ljubljani je ljubljanski, u Pragu praški....
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
- 70 dag telećih šnicli od buta
- 15 dag praške šunke
- 15 dag sira (najbolje ementalera)
- 1 žlica soli
- ulje za pečenje
Za paniranje:
- 10 dag oštrog brašna
- 10 dag prezli
- 3 jaja
Narezane šnicle dobro istucite i posolite. Na polovicu svakog šnicla stavite šnitu šunke i sira. Šnicle zatim preklopite, a krajeve pričvrstite čačkalicama. Ovako pripremljene, panirajte ih (uvaljajte ih u oštro brašno, pa u razmućena jaja i u prezle). Zagrebačke šnicle pecite u tavi na vrućem ulju (srednja vatra) 5-7 minuta sa svake strane dok ne poprime lijepu zlatnu boju.