Mamina zagorska juha
Kultna domaća zagorska juhica grije, okrepljuje i hrani... Zasitna je, gusta i prefina... Dobar tek!
Za 4 - 6 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat
- 30 dag krumpira
- bijelo vino
- senf
- feferon
- lovor
- ulje
- 2 dag crvenog luka
- 1 dag špeka
- 5 dag svježih šampinjona ili vrganja ili dr. miješanih gljiva
- 2 žlice brašna
- slatka crvena paprika
- sol
- papar
Na ulju prodinstajte luk. Dodajte špek narezan na kockice i očišćene šampinjone (ili neke druge gljive) narezane na listiće. Brašno i crvenu papriku zalijte vodom pa dodajte vino, senf i ostale začine. Izrežite krumpir na kockice. Kuhajte ga u posebnom loncu u slanoj vodi. Kad je gotov, ocijedite ga, dodajte u juhu i kuhajte još 10 min. Poslužite vruće!