Za Uskrs: Jaja mimoza

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Jaja mimoza
Jaja mimoza

Jaja mimoza su idealno predjelo za Uskrs! Ukusna, vizualno lijepo izgledaju, a jednostavna za napraviti. Jaja mimoza su, u jednoj rečenici, tvrdo kuhana jaja punjena kremom od tune i majoneze u koju se doda inćun, peršin i kapare/masline.

Recept: Uskrsna jaja mimoza

Za 4 osobe

  • 4 jaja
  • 10 dag tune iz konzerve
  • 5 dag majoneze
  • 1 žličica kapara ili maslina
  • 1 file inćuna
  • 2-3 lista peršina (sitno nasjeckana)
  • sol
  • crveni papar u zrnu – prema želji
  1. Skuhajte tvrdo kuhana jaja – u lonac s vodom dodajte jaja i kuhajte ih 10 minuta.
  2. Kad se potpuno ohlade, ogulite ih i prerežite na pola (uzdužno) te pomoću žličice izvadite žumanjak.
  3. Pola žumanjka stavite ga u zdjelu i izmiksajte ih s tunom, majonezom, kaparima/maslinama, inćunom, peršinom te pospite solju (pazite da ne pretjerate jer je inćun slan) u kremu, a pola žumanjka ostavite sa strane.
  4. Priprmljenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu (može poslužiti i obična vrećica, samo joj odrežite vrh jednog kuta) te kremom napunite kuhane bjelanjke.
  5. Servirajte ih na pladanj te preostalu polovicu žumanjka naribajte po bjelnjcima napunjenim kremom.
  6. Prema želji pospite crvenim paprom.