Za 4 - 5 osobe
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 2, 30 – 3 sata
- 1 veliko pile (oko 2 kg)
- 4 – 5 suhih šljiva
- ružmarin
- origano, dr. mediteranske trave
- 2 češnja češnjaka
- ½ dl prošeka
- 10 dag putra
- 3 dl kokošje juhe ili vode
- lovor
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 180 C. Operite suhe šljive i namočite ih u prošeku da omekšaju. Izvadite im koštice, pa ih narežite na šnitice. Nekoliko šljiva gurnite piletu pod kožu, a ostale nasjeckajte s ružmarinom i češnjakom. Primiješajte im prošek, dodajte ostale mediteranske trave po želji, pa time iznutra namažite posoljeno i popapreno pile. Stavite ga na lim, prelijte otopljenim putrom i pecite u pećnici 2,5 – 3 sata. Povremeno okrećite, podlijevajte juhom i prelijevajte vlastitim sokom.
- 1 kg mladog krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine
Nakon sat vremena dodajte posoljeni mladi krumpir.