Hladna salata s tjesteninom i kozicama (Pasta fredda light) je idealan obrok za petak. Jednostavno, zasitno, morsko, osvježavajuće i prefino. Naravno i najvažnije - sve gotovo za 10ak minuta. Idealan obrok! Jer ipak je petak, počinje naš zasluženi odmor...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
- 40 dag fusilla ili neke druge tjestenine
- 20 dag repića kozica ili manjih škampa
- 1 slatko vrhnje (25 dag)
- 1 jogurt (20 dag)
- 1 kriška limuna
- sol
- papar
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi. Izvadite je i isperite u hladnoj vodi. Kratko je ohladite u hladnjaku, prelijte slatkim vrhnjem, jogurtom i po tome iscijedite limun. Kozice (škampe) blanširajte u vrućoj vodi minutu, dvije (ne smiju prokuhati, jer postanu tvrde). Malo ih ohladite i dodajte tjestenini. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.