I ova svjetski poznata salata nije dobila ime po istoimenom njemačkom gradu Waldorfu nego po nekadašnjem hotelu "Waldorf" iz New Yorka. Danas svatko ima svoj neki "tajni" sastojak koji doda u salatu... Netko doda grožđe, netko umjesto jabuka stavi breskve, netko umjesto pilećeg filea stavi pileće batačiće, netko puretinu, netko umjesto zelene salate stavi mladi špinat... Igrajte se i vi, budite kreativni!
Waldorfska salata
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
- 30 dag pilećeg filea
- 10 dag zelene salate
- 30 dag celera
- 20 dag jabuka
- 10 dag majoneze
- 10 dag kiselog vrhnja
- sok 2 limuna
- sol
- papar
- putar
- orasi (krupno narezani) – za posipanje
Piletinu ispecite na tavi na malo putra i ohladite. Očistite i operite zelenu salatu, celer i jabuku te ih narežite na tanke trakice. Kad se ohladi piletina i nju narežite na trakice. Piletinu, zelenu salatu, celer i jabuku pomiješajte u zdjeli, posolite, popaprite, zalite limunovim sokom i izmiješajte. Majonezu i vrhnje posebno izmiješajte i dodajte salati. Po vrhu pospite krupno narezanim orasima.