Vratimo se okusima djetinjstva: tjestenina s makom!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Špageti s makom vraćaju nas u djetinjstvo
Špageti s makom

Tjestenina (rezanci, špageti) s makom - za mene jedan od najdražih obroka mog djetinjstva. Mak obožavam, a mama i baka uvijek zadovoljne jer sam dobro pojela. To je bio jedan od rijetkih obroka uz palačinke i griz na mlijeku s čokoladom koji je smjeo zamijeniti slanu večeru.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 50 dag tjestenine (rezanci, špageti, tagliatelle, penne...)
  • putar
  • 10 dag mljevenog maka
  • 1 vanilin šećer
  • 3 žlice šećera
  • ½ l slatkog vrhnja

Tjesteninu skuhajte al dente. U međuvremenu na tavi na malo putra kratko prokuhajte mljeveni mak, šećer, vanilin šećer i slatko vrhnje te prelijte preko ocijeđene tjestenine.

Prema želji slatko vrhnje možete zamijeniti s mlijekom.