Obožavam pašticadu na bilo koji način, a ovo je jedan sjajan recept! Pašticada se inače dugo priprema, dan prije marinira
- ½ kg junećih šnicli
- brašno
- 2 luka (sitno nasjeckana)
- 1 žlica koncentrata paradajza
- goveđi temeljac
- 10 kom suhih šljiva
- 1 žlica pekmeza od šljiva ili marelice
- 2-3 klinčića
- ½ dl prošeka
- muškatni oraščić
- miješano ulje (maslinovo i biljno)
- sol
- papar
Meso uvaljajte u brašno, ispržite na naglo i izvadite iz tave sa strane. U istoj tavi gdje se pržilo meso, podinstajte luk, pa ponovo u tavu dodajte meso, posolite ga, popaprite, dodajte koncentrat paradajza i zalijte goveđim temeljcem. Kuhajte na laganoj vatri i zalijevajte temeljcem. Kada je meso napola gotovo, dodajte suhe šljive, klinčiće, žlicu pekmeza te malo muškatnog oraščića. Zalijte prošekom. Servirajte uz njoke... Dobar tek!