![Uštipci od tikvica](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/11/2ee7be12/ustipci-od-tikvica.jpg)
Ovi uštipci od tikvica, recept su moje mame, jednostavni i ukusni.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i prženja: 1 sat
- 3 - 4 tikvice srednje veličine
- 2 - 3 jaja
- 6 - 7 žlica oštrog brašna (a može i pola količine kukuruznog brašna i pola oštrog brašna)
- prašak za pecivo –može i ne mora
- ulje za prženje
- sol
- papar, mediteranski začini - prema želji
Krupno naribajte tikvice, posolite ih pa neka odstoje 20-tak minuta da puste vodu. Nakon toga ih ocijedite. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Umiješajte prašak za pecivo s brašnom. Čvrsto izmiksajte bjelanjke, a u žumanjke stavite tikvice, zatim izmiješajte snijeg bjelanjaka sa žumanjcima i polako dodajte brašno. Žlicom uzimajte smjesu i pržite u vrelom ulju. Vadite uštipke na papirnatu salvetu da se ocijede. Servirajte ih još tople uz vrhnje, jogurt ili neki lagani bijeli umak ili kao prilog pečenom mesu.
Možete napraviti uštipke i sa cjelim jajima (da ne odvajate žumanjak od bjelanjka), isto su fini.