Iako mi tata nije Francuz, guščja jetra u masti je njegov ultimativni gastro specijalitet u kojem svi uživamo... Takva poslastica će oduševiti svakog gosta... Ipak, ako ne uspijete nabaviti guščja jetra (a ima ih skoro svakodnevno u Blagus peradarstvu na placu na Kvatriću i Dolcu u Zagrebu), možete ih zamijeniti i s friškim svjetlim kokošjim i napravi ih na isti način, u masti. Ukusna su gotovo kao da su gušća, samo mnogo jeftinija... Jetra u masti mogu stajati i par dana u hladnjaku... Ne propustite napraviti ovu francusku deliciju na naš domaći način, neka vaša nepca uživaju...
- ½ kg guščje jetre ili svjetlijih kokošjih jetara
- putar ili guščja mast
- sol
- papar (u zrnu i mljeveni)
Stavite jetra u mlijeko 1 sat. Zatim ih obrišite salvetom. Prepecite ih na tavici na putru ili guščjoj masti, dodajte vode i kada voda prokuha, jetra su gotova. Izvadite ih na duboki tanjur, posolite, popaprite, prelite s mašću od pečenja i ohladite pa stavite u hladnjak na par sati da se mast stisne.