Ovaj recept Pikantnih badema prije par godina dobila sam od moje prijateljice Ane Ugarković i Igora Tomljenovića koji su tada zajedno radili. Danas Ana ima restoran Mali bar u Vlaškoj ulici u Zagrebu, a Tom Lari & Penati u Petrinjskoj u Zagrebu.
Uz arančine, ovo je jedna od najukusnijih grickalica cijele obitelji... Često ih znam ispeći i ponijeti kad idemo nekome u goste, a svi pitaju i pogađaju koji su to začini...
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Temperatura pećnice: 160C
- 20 dag oguljenih i osušenih badema
- 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg ružmarina
- ¼ žlice kajenskog papra
- 1 ½ žličica smeđeg šećera
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice zgnječenog i sitno nasjeckanog češnjaka
- ½ žličice maslinovog ulja
- 2 žličice razmućenog bjelanjka
Zagrijte pećnicu na 160° C. Obložite četvrtasti kalup iz pećnice masnim papirom. Pomiješajte sve sastojke i uvaljajte bademe u njih. Raširite ih po limu. Pecite 10 min, malo ih promiješajte, okrenite i pecite još oko 10 min. Poslužite uz aperitiv.