TORTA PINA COLADA by Vesna Miletić, restoran Tač, Zagreb
Ovo je omiljeni kolač moje kćeri Sarah, lagan, kremast, osvježavajući, a kako je danas njezin rođendan, radim njezinu torticu... Hvala Vesni na receptu!
Vrijeme pripreme: 40 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Vrijeme hlađenja: 5 – 6 sati
Temperatura pećnice: 100C
Podloga od keksiju:
- 1 čaša sitno nasjeckanih oraha – 2 ½ dl
- 1 čaša mljevenih keksa Pettit bere – 2 ½ dl
- 12 dag putra
Rukom izmiješajte nasjeckane orahe, mljevene kekse i omekšani putar. Utisnite podlogu na masni papir u okrugli kalup i pecite u pećnici 20-ak minuta na 100 C. U međuvremenu pripremite kremu:
- 25 dag sira Philadelphia ili nekog drugog kremastog sira
- 2-3 žlice kokos brašna
- ½ čaše štaub šećera – 1,25 dl
- 50 dag nasjeckanog ananasa iz konzerve
- ¼ čaše soka ananasa iz konzerve
- 2 vrećice želatine – otopljene u soku od ananasa
- ½ l tučenog slatkog vrhnja
Izmiješajte sir Philadelphia, kokos brašno, nasjeckani ananas, štaub šećer, želatinu otopljenu u soku od ananasa i na kraju lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Kad se podloga od keksa ohladi, dodajte na nju napravljenu kremu. Stavite u hladnjak da se stisne i ohladi u kalupu.
Za ukras na vrh poslažite kivi, jagode, ananas ili naribajte bijelu čokoladu i kumquat.