Torta Ferrero Rocher

| Wine and dine |

Torta Ferrero Rocher
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Torta Ferrero Rocher

Ova famozna torta bez brašna idealni je sklop magičnih okusa čokolade, lješnjaka, mascarponea... Brza i jednostavna priprema, okusi savršeni... Bomba!

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 17 min

Vrijeme hlađenja: 2 sata

Temperatura pećnice: 190C

Torta Ferrero Rocher
Torta Ferrero Rocher

Biskvit:

  • 6 žumanjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 10 dag tamne čokolade
  • prstohvat soli
  • 1 žlica šećera

Fila:

  • 1/2 kg Nutelle
  • 1/2 kg mascarpone sira
  • 25 dag zdrobljenih tostiranih lješnjaka (20 dag za filu i 5 dag za posipanje)

Zagrijte pećnicu na 190C.

Biskvit: Odvojite bjelanjke od žumanjaka u dvije zdjele. Električnim mikserom bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, dodajte im prstohvat soli i žlicu šećera, a žutanjke u glatku kremu. Rastopite čokoladu i spojite je sa žumanjcima pa ručno oprezno umiješajte snijeg pa smjesu sipajte na masni papir za pečenje u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 17 minuta.

U međuvremenu napravite filu: Umutite električnim mikserom mascarpone, Nutellu i 20 dag zdrobljenih tostiranih lješnjaka.

Ostavite biskvit u kalupu, malo ga ohladite i na njega ravnomjerno rasporedite filu. Poravnajte vrh nožem i posipajte ga s ostatkom lješnjaka. Zajedno s kalupom stavite tortu na hlađenje u hladnjak barem na 2 sata.