Recept: Torta Ferrero Rocher
Ova famozna torta bez brašna idealni je sklop magičnih okusa čokolade, lješnjaka, mascarponea... Brza i jednostavna priprema, okusi savršeni... Bomba!
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 17 min
Vrijeme hlađenja: 2 sata
Temperatura pećnice: 190C
Biskvit:
- 6 žumanjaka
- 6 bjelanjaka
- 10 dag tamne čokolade
- prstohvat soli
- 1 žlica šećera
Fila:
- 1/2 kg Nutelle
- 1/2 kg mascarpone sira
- 25 dag zdrobljenih tostiranih lješnjaka (20 dag za filu i 5 dag za posipanje)
Zagrijte pećnicu na 190C.
Biskvit: Odvojite bjelanjke od žumanjaka u dvije zdjele. Električnim mikserom bjelanjke umutite u čvrsti snijeg, dodajte im prstohvat soli i žlicu šećera, a žutanjke u glatku kremu. Rastopite čokoladu i spojite je sa žumanjcima pa ručno oprezno umiješajte snijeg pa smjesu sipajte na masni papir za pečenje u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici 17 minuta.
U međuvremenu napravite filu: Umutite električnim mikserom mascarpone, Nutellu i 20 dag zdrobljenih tostiranih lješnjaka.
Ostavite biskvit u kalupu, malo ga ohladite i na njega ravnomjerno rasporedite filu. Poravnajte vrh nožem i posipajte ga s ostatkom lješnjaka. Zajedno s kalupom stavite tortu na hlađenje u hladnjak barem na 2 sata.