![Tjestenina sa slanutkom](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/11/1be959dc/fusili-sa-slanutkom5dsc-0196.jpg)
Tko bi rekao da slanutak tako paše uz tjesteninu. Savršeno, probajte!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
- 35 dag tjestenine (fusilli ili neka druga tjestenina)
- 20 dag kuhanog slanutka (ili konzerviranog)
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 5 listova kadulje (sitno nasjeckana)
- ružmarin (sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 5 dag špeka (nasjeckan na kockice)
- parmezan
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- bijeli papar
Operite i narežite češnjak, kadulju, ružmarin i peršin. Izrežite špek. Na zagrijanu tavu na maslinovo ulje dodajte pancetu, nasjeckano bilje i češnjak. Dodajte skuhani slanutak. Posolite i dodajte dvije žlice vrele vode. Pokrijte s poklopcem i dinstajte još nekoliko minuta da se spoje okusi. U međuvremenu skuhajte fusille ili neku drugu tjesteninu al dente, ocjedite i dodajte u tavicu sa slanutkom. Posolite, popaprite, promiješajte i servirajte uz parmezan.