Recept: Tjestenina s tikvicama i pršutom
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
- 35 dag tjestenine (špageti, penne...)
- 10 dag pršuta (narezanog na trakice)
- 2-3 manje mlade tikvice
- 1 luk (narezan na kolutove)
- 10-ak maslina
- mediteranske trave - prema želji
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- parmezan - za posipati
- majčina dušica - za ukras
Narežite luk na tanke kolute i izrežite pršut na trakice. Na zagrijanoj tavi na maslinovom ulju, podinstajte luk i dodajte pršut i masline. Dinstajte na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme narežite tikvice po dužini na tanke šnite, najbolje guljačem. Dodajte ih u tavu i sve dinstajte još nekoliko minuta, povremeno protresajući tavu.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite je i dodajte tikvicama i pršutu. Možete dodati i malo vode od kuhane tjestenine. Pomiješajte i prema želji poslužite uz ribani parmezan. Ukrasite svježim listićima majčine dušice.
Pršut možete zamijeniti šunkom.