Tjestenina s tikvicama i pršutom

| Wine and dine |

Tjestenina s tikvicama i pršutom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Tjestenina s tikvicama i pršutom

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta

  • 35 dag tjestenine (špageti, penne...)
  • 10 dag pršuta (narezanog na trakice)
  • 2-3 manje mlade tikvice
  • 1 luk (narezan na kolutove)
  • 10-ak maslina
  • mediteranske trave - prema želji
  • maslinovo ulje
  • sol 
  • papar
  • parmezan - za posipati
  • majčina dušica - za ukras
Tjestenina s tikvicama i pršutom
Tjestenina s tikvicama i pršutom

Narežite luk na tanke kolute i izrežite pršut na trakice. Na zagrijanoj tavi na maslinovom ulju, podinstajte luk i dodajte pršut i masline. Dinstajte na srednje jakoj vatri. Za to vrijeme narežite tikvice po dužini na tanke šnite, najbolje guljačem. Dodajte ih u tavu i sve dinstajte još nekoliko minuta, povremeno protresajući tavu.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente, ocijedite je i dodajte tikvicama i pršutu. Možete dodati i malo vode od kuhane tjestenine. Pomiješajte i prema želji poslužite uz ribani parmezan. Ukrasite svježim listićima majčine dušice.

Pršut možete zamijeniti šunkom.