JEDNOSTAVNA TJESTENINA S TIKVICAMA
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 40 dag tjestenine (bilo koje)
- 4 tikvice
- 4 ljutike (sitno nasjeckane) ili 1 luk
- 1 dl bijelog vina
- 4 žlice naribanog parmezana
- 6 dag putra
- maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Izaberite zrele, ali čvrste tikvice. Opranim tikvicama odrežite krajeve te ih uzdužno narežite na tanke šnitice. Ispržite ih u tavici s malo putra i žlicom ulja da postanu hrskave. Posebno na putru podinstajte ljutiku i zalijte je vinom. Dinstajte na laganoj vatri dok vino ne ishlapi. Skuhajte tjesteninu al dente, ocjedite je, primiješajte umaku od ljutike i promiješajte. Dinstajte još minutu, dvije, sklonite s vatre, dodajte tikvice i naribani parmezan. Popaprite svježe mljevenim paprom.