Tjestenina s tikvicama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Penne s tikvicama
Tjestenina s tikvicama

JEDNOSTAVNA TJESTENINA S TIKVICAMA

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 40 dag tjestenine (bilo koje)
  • 4 tikvice
  • 4 ljutike (sitno nasjeckane) ili 1 luk
  • 1 dl bijelog vina
  • 4 žlice naribanog parmezana
  • 6 dag putra
  • maslinovo ulje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
Široki rezanci s tikvicama
Tjestenina s tikvicama

Izaberite zrele, ali čvrste tikvice. Opranim tikvicama odrežite krajeve te ih uzdužno narežite na tanke šnitice. Ispržite ih u tavici s malo putra i žlicom ulja da postanu hrskave. Posebno na putru podinstajte ljutiku i zalijte je vinom. Dinstajte na laganoj vatri dok vino ne ishlapi. Skuhajte tjesteninu al dente, ocjedite je, primiješajte umaku od ljutike i promiješajte. Dinstajte još minutu, dvije, sklonite s vatre, dodajte tikvice i naribani parmezan. Popaprite svježe mljevenim paprom.