Tjestenina s lososm i tikvicama
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 min
- 35 dag penna ili neke druge tjestenine
- 20 dag lososa
- 5 malih tikvica
- 1 šaka pinjola
- ribani parmezan
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- bosiljak (nasjeckan)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Skuhajte penne ili neku drugu tjesteninu al dente. Tikvice izrežite na veće kockice i prokuhajte u vodi cca 2 min. Stavite ih u blender zajedno s pinjolima, parmezanom, malo soli i 4 žlice maslinovog ulja. U vodi u kojoj ste prokuhali tikvice, dodajte sol i skuhajte tjesteninu. U tavici na malo maslinovog ulja zažutite češnjak, dodajte losos i dinstajte još minutu. Dodajte ocijeđenu skuhanu tjesteninu, usitnjene listiće bosiljka i izmiksane tikvice. Posolite, popaprite i na kraju umiješajte malo putra.
Tjesteninu možete pripremiti i samo s dimljenim lososom (25 dag) narezanim na kockice, kojeg kratko podinstate zajedno s 1 lukom i zalijte s 2 dl slatkog vrhnja.