Tjestenina s hobotnicom
Iako Hrvati najčešće kuhaju tjesteninu odvojeno od umaka pa ih poslije spoje, na jugu Italije Talijani najčešće pastu nekuhanu stave u umak i zajedno prokuhaju tako da tjestenina poprimi sve okuse umaka i dodataka te ima poseban okus. Pogotovo ova dinstana u crnom vinu... Dobar tek!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 70 minuta
- 35 dag tjestenine
- 1 hobotnica oko 1 kg
- 1 luk
- 2 - 3 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- peršin (sitno nasjeckan)
- ½ l crnog vina
- 1,5 dl vode
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Narežite hobotnicu na komadiće. Na maslinovom ulju podinstajte luk i dodajte hobotnicu te dinstajte 20-ak minuta. Kad hobotnica pusti sok, dodajte sitno nasjeckan peršin i češnjak te dinstajte još 10-ak minuta. Zalijte s vinom i vodom. Poklopite i kuhajte 30-ak minuta. Zatim ubacite nekuhanu tjesteninu da se skuha zajedno s hobotnicom. Po okusu posolite i popaprite. Pazite da tjestenina ostane al dente.