Pippe rigate ili „pužići“ su tjestenina koju moji klinci, uz špagete, najviše vole, pogotovo mini pippe rigate, koji se kuhaju svega 5-6 minuta... Dok oni postave stol, operu ruke... „klopa“ je začas gotova! Dame i gospodo: jednostavna tjestenina s charry rajčicama!
Za 4 - 5 osobe
Vrijeme pripreme: 10 – 12 minuta
- 50 dag mini pipe rigate
- 2 - 3 češnja češnjaka (sitno narezan)
- 25 dag cherry rajčice (narezane na polovine)
- prstohvat ljute crvene paprike
- 15-ak listića bosiljka (nasjeckana)
- origano
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- svježe nariban parmezan – za posipati
Skuhajte mini pipe rigate ili neku drugu tjesteninu al dente. U međuvremenu na tavici zagrijte maslinovo ulje i kratko prepecite sitno narezan češnjak. Dodajte chery rajčice, malo suhe ljute papričice, origano, polovicu nasjeckanih listića bosiljka, papar i sol. Dinstajte oko 5 minuta, a prema potrebi dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. Dodajte skuhane pipe rigate i povežite sastojke potresanjem tavice. Posipajte ostatkom narezanih listića bosiljka i poslužite uz obilato nariban parmezan.
*Prema želji možete na kraju dodati mozzarellu narezanu na šnitice.