Teletina, pršut i kadulja? Saltimbocca!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Talijanska Saltimbocca alla Romana
Saltimbocca alla Romana

Recept: TELETINA OMOTANA PRŠUTOM I KADULJOM – SALTIMBOCCA ALLA ROMANA, Italija

Saltimboka, poznato talijansko jelo, iako je alla Romana (rimski stil), vjeruje se da ipak potječe iz Bresce, a ne iz Rima. Radi se o telećem šniclu s pršutom i kaduljom, a zavisno o regiji, dodaju se kapare te se meso marinira u vinu i ulju.

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i prženja: 30 minuta

Saltimboka
Saltimbocca alla Romana
  • 8 telećih šnicli
  • 8 šnite pršuta
  • kadulja (svježi listići)
  • 1 žlica putra
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Teleće šnicle istucite, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom. Obložite ih listićima kadulje i omotajte pršutom. U tavi na zagrijanoj mješavini maslinovog ulja i putra pržite šnicle sa svake strane oko 2 minute. Servirajte uz prilog i posipajte listićima kadulje.