Recept: TELETINA OMOTANA PRŠUTOM I KADULJOM – SALTIMBOCCA ALLA ROMANA, Italija
Saltimboka, poznato talijansko jelo, iako je alla Romana (rimski stil), vjeruje se da ipak potječe iz Bresce, a ne iz Rima. Radi se o telećem šniclu s pršutom i kaduljom, a zavisno o regiji, dodaju se kapare te se meso marinira u vinu i ulju.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i prženja: 30 minuta
- 8 telećih šnicli
- 8 šnite pršuta
- kadulja (svježi listići)
- 1 žlica putra
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Teleće šnicle istucite, posolite i popaprite svježe mljevenim paprom. Obložite ih listićima kadulje i omotajte pršutom. U tavi na zagrijanoj mješavini maslinovog ulja i putra pržite šnicle sa svake strane oko 2 minute. Servirajte uz prilog i posipajte listićima kadulje.