Teleći šnicli u umaku od šampinjona

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Teleći šnicli u umaku od šampinjona
Teleći šnicli u umaku od šampinjona

 Recept: Teleći šnicli u umaku od šampinjona

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta

  • 70 dag telećih šnicli
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 40 dag manjih šampinjona
  • 2 žlice brašna
  • 1 dl mlijeka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • ulje
  • sol
  • papar

Teleće šnicle posolite, popaprite, ispecite na zagrijanom ulju na tavi i ostavite sa strane na tanjuru. Nemojte ih propikivati vilicom, samo ih okrenite hvataljkom da ostanu sočni i mekani. Teletina je vrlo brzo gotova, nemojte je prepeći. Za umak podinstajte luk i dodajte cijele očišćene šampinjone. Nakon što ispuste vodu, dodajte brašno, promiješajte i dodajte mlijeko. Prokuhajte, dodajte vrhnje, još jedanput promiješajte i skinite s vatre. Umak prelijte preko šnicli ili ako su se šnicli ohladili, stavite ih u umak na minutu, skinite s vatre i poslužite.

Ako ne volite vrhnje ili mlijeko, umak od šampinjona možete napraviti i bez njih, nakon što ih podinstate na luku, zalijte ih s malo vina, zgusnite sa žlicom gustina ili brašna i prema potrebi dodajte malo jušnog temeljca.