Recept: Teleći šnicli u umaku od šampinjona
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
- 70 dag telećih šnicli
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 40 dag manjih šampinjona
- 2 žlice brašna
- 1 dl mlijeka
- 1 dl slatkog vrhnja
- ulje
- sol
- papar
Teleće šnicle posolite, popaprite, ispecite na zagrijanom ulju na tavi i ostavite sa strane na tanjuru. Nemojte ih propikivati vilicom, samo ih okrenite hvataljkom da ostanu sočni i mekani. Teletina je vrlo brzo gotova, nemojte je prepeći. Za umak podinstajte luk i dodajte cijele očišćene šampinjone. Nakon što ispuste vodu, dodajte brašno, promiješajte i dodajte mlijeko. Prokuhajte, dodajte vrhnje, još jedanput promiješajte i skinite s vatre. Umak prelijte preko šnicli ili ako su se šnicli ohladili, stavite ih u umak na minutu, skinite s vatre i poslužite.
Ako ne volite vrhnje ili mlijeko, umak od šampinjona možete napraviti i bez njih, nakon što ih podinstate na luku, zalijte ih s malo vina, zgusnite sa žlicom gustina ili brašna i prema potrebi dodajte malo jušnog temeljca.