Teleći medaljoni u finim travama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Teleci medaljoni u finim travama
Teleci medaljoni u finim travama

Za 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta

  • 1 kg telećeg fileta
  • 1 mrkva (narezana na trakice)
  • 1 korijen celera (narezan na trakice)
  • 2 dl bijelog suhog vina
  • 2 dl telećeg temeljca
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 10 dag putra
  • ulje

Začini:

  • curry
  • mažuran
  • timijan
  • kadulja
  • origano
  • sol
  • papar
Teleci medaljoni u finim travama
Teleci medaljoni u finim travama

Teleće medaljone narežite, istucite, posolite, popaprite pa ispecite na zagrijanoj tavi s malo ulja i malo putra. Maknite ih iz tave i u istoj tavi prepržite mrkvu i celer. Zatim dodajte vino te pustite da malo ishlapi. Podlijte temeljcem, slatkim vrhnjem i dodajte sve začine pa pustite da prokuha. Vratite medaljone u tavu da se povežu sa umakom i podinstajte još par minuta.

Teleci medaljoni u finim travama
Teleci medaljoni u finim travama
Teleci medaljoni u finim travama
Teleci medaljoni u finim travama