Tatina kotlovina

| Wine and dine |

Kotlovina
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme: 1 sat

  • 80 dag svinjskog karea
  • 4 para svježih kobasica
  • 1 dl vina
  • 1 dl ulja
  • sol
  • papar

U limu za pripremu kotlovine zagrijte ulje. Meso svinjetine izrežite na 8 komada, istucite i posolite. Kobasice na par sekundi prokuhajte u vodi i ocijedite. Na zagrijanom ulju propecite kotlete i kobasice da porumene, zatim ih podignite na rub lima. U ostatak ulja dolijte malo vode, vina, papra i malo soli. Prokuhajte i unutra vratite propečeno meso i kobasice pa još malo sve zajedno prokuhajte i poslužite.

Po želji na ostatak ulja možete dodati nasjeckani luk, usitnjenu zelenu papriku, feferone, sitnu papriku ili češnjak, prodinstati da porumeni, pa tek tada dodati vodu, vino, meso i kobasice.