Svježi bakalar s bobom

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Svježi bakalar s bobom
Bakalar s bobom

Svježi bakalar s bobom na način moje prijateljice Vesne Kotlar Orlovac

Za 4 – 5 osoba

Vrijeme pripreme: 20-ak minuta

Vrijeme kuhanja: 1 sat

  • 80 dag filea svježeg bakalara
  • 50 dag boba
  • 4 – 5 krumpira  narezan na šnite
  • 2 luka narezanog na kolute
  • 2 – 3 režnja češnjaka – sitno narezan ili protisnut
  • peršin
  • 2 dl bijelog vina
  • voda  - količina prema potrebi
  • 2 – 3 dl maslinovog ulja
  • sol
  • papar u zrnu

U lonac stavite maslinovo ulje i rasporedite luk narezan na kolute pa red krumpira rezanog na šnite pa red bakalara. Pospite sitno narezan peršin i češnjak pa složite red boba pa sve redove ponovite krumpir, bakalar, peršin i češnjak pa bob. Zalite s vinom, vodom i maslinovim uljem da pokrijete vrh pa kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Nemojte miješati, samo povremeno protresite lonac.