Svježi bakalar s bobom na način moje prijateljice Vesne Kotlar Orlovac
Za 4 – 5 osoba
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme kuhanja: 1 sat
- 80 dag filea svježeg bakalara
- 50 dag boba
- 4 – 5 krumpira narezan na šnite
- 2 luka narezanog na kolute
- 2 – 3 režnja češnjaka – sitno narezan ili protisnut
- peršin
- 2 dl bijelog vina
- voda - količina prema potrebi
- 2 – 3 dl maslinovog ulja
- sol
- papar u zrnu
U lonac stavite maslinovo ulje i rasporedite luk narezan na kolute pa red krumpira rezanog na šnite pa red bakalara. Pospite sitno narezan peršin i češnjak pa složite red boba pa sve redove ponovite krumpir, bakalar, peršin i češnjak pa bob. Zalite s vinom, vodom i maslinovim uljem da pokrijete vrh pa kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Nemojte miješati, samo povremeno protresite lonac.