Svježe povrće s umakom od grčkog jogurta

| Wine and dine |

Svježe povrće s umakom od grčkog jogurta
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Svježe povrće s umakom od grčkog jogurta i oraha

Vrijeme pripreme: 10 minuta

  • 2 grčka jogurta (bolji je posni)
  • 1/2 šalice oraha + orasi prema želji za ukras ili 3 žlice mljevenog oraha
  • 3 žlice svježeg nasjeckanog kopra - može i ne mora
  • 1 žličica protisnutog svježeg češnjaka (2 češnja)
  • sol
  • papar  
  • svježe sirovo povrće prema izboru (mrkva, celer, bijela repa, korabica, krastavac, komorač)
  • čips ili krekeri - prema želji
Svježe povrće s umakom od grčkog jogurta
Svježe povrće s umakom od grčkog jogurta

Povrće očistite, operite, narežite na prutiće i servirajte u čaši ili zdjelici.

U blender ulijte grčki jogurt, dodajte orahe, kopar i češnjak. Pomiješajte 60 sekundi, sastružite umak sa stranica blendera pa ponovo miksajte dok ne dobijete glatki umak, ali zbog oraha ćete osjetiti malo grublju teksturu umaka. Posolite i popaprite prema okusu te servirajte u čaši ili zdjelici, odvojeno od povrća. Ukrasite mini potočnicom ili nekim drugim interesantnim biljem te prema želji servirajte uz krekere ili čips od krumpira.