Zadnjih par godina kupujem mljeveno pureće meso i mnoga jela koja sam prije radila s mljevenom junetinom radim s mljevenom puretinom. Mislila sam da je pureće meso suho i da ipak neće biti tako fino i ukusno kao s junetinom, ali definitivno sam se prevarila... Puretina je tako lagana, sočna, ukusna. Prefina! Priznajem danas sve češće radim s puretinom - jedino još nisam burek radila s mljevenim purećim mesom, ali i to ću probati... Ove famozne faširane šnicle radim s tikvicama jer mi je to otkriće! Ni dan danas moji klinci ne znaju da jedu tikvice u „faširancima“, samo viču: hm..super je mama, kako su fini i mekani... stvarno su savršeni... Probajte!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 1 sat
- 50 dag purećeg mljevenog mesa
- 1 tikvica
- 2 šalice riže
- 1 jaje
- nekoliko žlica brašna u smjesu + za uvaljati šnicle
- mljevena crvena slatka paprika
- đumbir u prahu
- sol
- papar
Tikvicu naribajte, posolite i ostavite da pusti sok. Nakon toga je ocijedite i stavite u veću zdjelu. Rižu operite i skuhajte u slanoj vodi te također dobro ocijedite. Dodajte u zdjelu s tikvicama. Zatim dodajte mljeveno pureće meso te sve zajedno začinite. Kako bi se smjesa povezala, dodajte jaje i toliko brašna da popečci ne budu premekani. Uzimajte dio po dio smjese i rukama oblikujte male okrugle šnicle, po zagrebački „faširance“. Uvaljajte ih u brašno i stavljajte na malo pobrašnjeni tanjur. Pecite ih u vrućem ulju na srednjoj temperaturi nekoliko minuta dok ne posmeđe i stavljajte na papirnatu salvetu. (Prvo dobro ugrijte ulje, ne stavljajte u hladno ili mlako). Poslužite ih još tople, ali i hladni su vrlo ukusni. Uz njih možete servirati npr. pire krumpir, paradajz sos ili džem od brusnica i veliku zdjelu salate. Dobar tek!