Život je izazov, tako bar kažu. A kakav je izazov stalno jesti istu hranu? Nikakav. Dosadno. Treba stalno mijenjati. Ova sjajna piletina s orasima i cimetom je otkriće za mene. 5+. Probajte. Možda čudno zvuči na prvu, ali je kombinacija famozna!
Za 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 1 kg pilećih prsa
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
- 10 dag isjeckanog oraha
- 2 žlice brašna
- cimet
- mljevena crvena paprika
- ½ l pilećeg temeljca
- peršin (sitno nasjeckan)
- 1 žlica octa
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Na vrućoj tavi s malo ulja, zapecite piletinu s oba dvije strane te je stavite na tanjur i poklopite. U istoj tavi podinstajte luk i češnjak. Dodajte orahe i pustite da zamiriše. Zatim dodajte brašno, cimet i crvenu papriku. Uz stalno miješanje, postepeno dodavajte temeljac. Vratite piletinu u tavu i pokriveno kuhajte na laganoj vatri oko 15-tak minuta. Na kraju dodajte sitno nasjeckani peršin, ocat, sol i papar.
*Poslužite uz rižu i veliku zdjelu salate.