SARDINIJSKA TJESTENINA, Italija
Sardinijska tjestenina je jelo koje se tradicionalno priprema na ovom otoku, a uglavnom se sprema od tjestenine malloreddus (prev. mali bikovi) koja je vrlo specifična za to podneblje. Spremaju je uglavnom kod kuće, a vrlo je slična njokima.
Za 4-6 osoba
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pirjanja: 20 minuta
- 45 dag tjestenine (orig. malloreddus, ali može bilo koja vrsta tjestenine)
- 20 dag kobasice (narezane i oguljene)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 2 češnja češnjaka (sitno narezana)
- 5 - 6 listova svježeg bosiljka
- 50 dag paradajza (sitno narezanog)
- maslinovo ulje
- 4 žlice naribanog ovčjeg sira
- sol
- papar
Skuhajte tjesteninu al dente. Na laganoj vatri na maslinovom ulju dinstajte kobasice pa dodajte luk i češnjak dok ne poprime zlatno žutu boju. Zatim dodajte sitno narezani paradajz, posolite, popaprite i dinstajte još 15-20 minuta. Na kraju dodajte bosiljak. Prelijte tjesteninu umakom. Pospite naribanim ovčjim sirom.