Šampinjoni punjeni gorgonzolom su slatko "malo jelo", mali zalogajčići koje možete servirati i kao predjelo i kao prilog glavnom jelu. Vrlo ukusni i dosta jednostavni idealni su i kao finger food.
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30-40 minuta
Temperatura pećnice: 250C
- 50 dag šampinjona (odvojene peteljke od klobuka, peteljke sitno narezane)
- 10 dag gorgonzole (narezane na komadiće)
- 10 dag mekanog sira (narezanog na komadiće ili naribanog)
- 5 dag parmezana
- peršin (sitno nasjeckan)
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 250C. Šampinjone očistite, a potom odvojite peteljke od klobuka. Peteljke sitno nasjeckajte i prepržite na maslinovom ulju dok ne ispari tekućina. Dodajte komadiće gorgonzole, mekanog sira i naribanog parmezana, posolite, popaprite pa dodajte peršin. Dinstajte dok se sir ne rastopi. U međuvremenu klobuke šampinjona s gornje strane na kratko ispecite na gril tavici, a zatim ih napunite kuhanom filom. Rasporedite ih po limu i kratko zapecite u pećnici.