![Rižoto sa šampinjonima i kestenima](https://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/11/e735514d/rizoto-od-kestena-rizota-dsc-0840.jpg)
Tko voli okus kestena poput mene, ovaj rižoto će mu se zaista svidjeti...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 1 sat
- 35 dag riže
- 25 dag oguljenih kuhanih kestena
- 20 dag šampinjona ili vrganja
- 1 češanj češnjaka
- 1 luk
- 1 mali crveni feferon
- 1 dl bijelog vina
- komadić putra
- 1 žlica parmezana
- maslinovo ulje
- sol
- papar
- jabuka i šnita pršuta - prema želji za ukras
Kuhajte kestene 25-30 minuta. Dok su još mlaki, ogulite im kožicu i pola sitno nasjeckajte, pola krupnije. Narežite šampinjone pa ih na tavici na malo maslinovog ulja ispržite s usitnjenim češnjakom te stavite sa strane. Nasjeckajte luk i u drugoj tavici ga podinstajte na malo maslinovog ulja da postene staklast. Zatim umiješajte rižu pa kad zastakli umiješajte i sitno nasjeckani feferon, šampinjone i kestene. Zalijte vinom, a kad vino ishlapi, postepeno dolijevajte vodu. U gotovi rižoto umiješajte komadić putra i žlicu parmezana. Prema želji šnitu pršuta narežite na prutiće, a jabuku na sitne kockice i ukrasite vrh svakog tanjura s rižotom.