
Ovaj rižoto s pršutom i rukolom je recept kuharice Danice Runjić iz nekadašnjeg zagrebačkog restorana Atlanta u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu.
Godinama sam imala kancelariju iznad „Atlante“ u Tkalčićevoj ulici, tako da sam tamo godinama svakodnevno ručala i prijateljevala s osobljem i kuharima... Istina je da sam puno kuharskih „caka“ naučila od njih... Rukolu obožavam na sve načine, a ovo je jedan od njih... Rižoto savršenog okusa... Probajte ga napraviti i uvjerite se sami.
Za 4-6 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: oko 25 minuta
- 60 dag riže
- 15 dag rukole (nasjeckana)
- 30 dag pršuta
- 1l temeljac od domaćeg kuhanog pršuta ili jušni temeljac
- malo tartufa (naribani) - može i ne mora
- putar
- parmezan
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Na vrućem maslinovom ulju dinstajte narezani pršut te zalijte temeljcem. Kad prokuha, dodajte rižu da zastakli te kuhajte podlijevajući temeljcem dok ne omekša. Potom dodajte nasjeckanu rukolu, posolite i popaprite. Na kraju umiješajte komadić hladnog putra i žlicu parmezana.
Prema želji i ako imate, naribajte malo tartufa po vrhu.