Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta
- 50 dag riže
- 1 kg pilećeg mesa (komadi veličine zalogaja)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 dl bijelog vina
- malo crvene paprike
- žličica koncentrata od paradajza
- 2 prstohvata currya
- peršin (sitno nasjeckan) - za posipati
- prstohvat šafrana
- sol
- papar
- maslinovo i obično ulje
Na malo miješanog ulja, podinstajte luk i dodajte komade pilećeg mesa te miješajući dinstajte i okrećite meso sa svih strana. Zalijte bijelim vinom, posolite, popaprite, dodajte curry, malo crvene paprike i koncentrat paradajza. Kada vino ishlapi, postupno malo podlijevajte vodom. Rižu skuhajte u posebnom loncu, te joj zbog lijepe žute boje, dodajte prstohvat šafrana i dodajte je pilećem umaku. Promiješajte i prema želji pospite sitno nasjeckanim peršinom.