Rižoto s lignjama
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta
- 35 dag riže
- ½ kg liganja (narezanih na kolutiće)
- 1 dl maslinovog ulja
- 4 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog)
- 1 vezica peršina (sitno nasjeckanog)
- 1 dl bijelog vina
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 list lovora
- ribani parmezan – za posipati (prema želji)
- peršin (sitno nasjeckan) – za posipati (prema želji)
- sol
- papar
Očistite lignje (izvadite prozirnu kost i utrobu). Narežite ih na kolutiće. Na maslinovom ulju popržite nasjeckani češnjak i pola količine peršina. Dodajte kolutiće liganja, prelite ih vinom i dinstajte na laganoj vatri. Dodajte razrijeđeni koncentrat paradajza, lovor, posolite i popaprite. Sve zajedno dinstajte dvadesetak minuta podlijevajući toplom vodom. U međuvremenu na pola skuhajte rižu. Ocjedite je i dodajte lignjama, te sve zajedno dinstajte desetak minuta dok svi sastojci ne omekšaju. Prema želji posipajte nasjeckanim peršinom ili ribanim parmezanom.