Rižoto od crvenog radića, crvenog vina i bukovača by Fellini

| Wine and dine |

Trattoria Fellini
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Danas Vam donosim zanimljiv recept savršenog rižota od crvenog radića, crvenog vina i bukovača koji se upravo nuti u sklopu Tjedna restorana u Restoranu Tratorriji Fellini u Savskoj ulici 90 u Zagrebu. Iskoristite priliku i posjetite Fellini te fino papajte i uživajte...

Rižoto od crvenog radiča, crvenog vina i bukovača
Rižoto od crvenog radiča, crvenog vina i bukovača

Rižoto od crvenog radiča, crvenog vina i bukovača

Za dvije osobe

  • Crveni radič          0,15kg
  • Gljive bukovače    0,10kg
  • Crveni luk            1/4 glavice
  • Crveno vino          0,05l
  • Riža                    0,20kg
  • jušni povrtni temeljac

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite narezani luk, crveni radič i bukovače. Dinstajte dok povrće ne uvene, dodajte crveno vino i pustite da ispari. Dodajte rižu, začinite i zalite temeljcem od povrća i kuhajte 10-12 minuta uz stalno miješanje da riža pusti škrob (dodavajte pomalo temeljac ako treba). Kada je rižoto gotov ostavite ga 5 minuta i onda servirajte na tanjur.

Evo što jošnudi Trattoria Fellini ovaj tjedan do 16. 3. za samo 100 kuna po osobi, a rezervacije su na tel. 01-617754501-6177545

JELOVNIK I (mesni)

Predjelo: Juha Piemonte (s pjenušcem i tartuma)

Glavno jelo: Odležani ramstek s mesnim umakom, mladi peceni

krumpir, baby mrkvice sotirane na maslacu

Desert: Mousse od cokolade s preljevom od šumskog voca i vanilije

JELOVNIK II (riblji)

Predjelo: Bruschetta s carpacciom od hobotnice

Glavno jelo: Steak jadranske tune i povrce Fellini (tikvice, patlidžani

i šampinjoni okupani u šalši)

Desert: Tiramisu kesten

JELOVNIK III (vege)

Predjelo: Bruschetta sa šparogama

Glavno jelo: Rižoto od crvenog radica, crvenog vina i bukovaca s

mediteranskim biljem

Desert: Vocni ražnjici u cokoladi

Fellini, Savska ulica, Zagreb
Fellini, Savska ulica, Zagreb