![Riblja popara na bijelo](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/97968e32/popara-na-bijelo-dsc-0286.jpg)
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 20 minuta
- 1 kg razne ribe (šanpjer, raža, kirnja, škrpina, ušata, bukva, salpa, cipal...)
- 60 dag krumpira (narezanog na tanke šnitice)
- 1 luk (narezan na kolutiće)
- 5 - 6 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 1-2 lista lovora
- 1 dl bijelog vina
- riblji temeljac
- maslinovo ulje
- krupna morska sol
- papar u zrnu
- limun – servirati uz jelo
Očistite ribe i izrežite ih na veće komade. U širokom loncu na malo maslinovog ulja podinstajte luk pa dodajte češnjak i peršin. Zatim rasporedite šnite krumpira, pa komade ribe, posolite, popaprite, zalijte s malo vina, dodajte list lovora, malo maslinovog ulja i ribljeg temeljca tek toliko da pokrije ribu. Kuhajte polupoklopljeno na laganoj vatri 20-ak minuta povremeno potresajući lonac. Gotovo jelo zalijte s malo hladnog maslinovog ulja, pospite nasjeckanim peršinom i protresite lonac. Uz gregadu servirajte limun.