Recept: Vrući panettone puding sa sladoledom od vanilije

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Panettone pudding - kolač s Panettoneom

S razlogom ponavljam moj najomiljeniji receptić za najfiniji zimski kolač - jednostavan, prefin i očarajavajuć!

Panettone pudding

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 40 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 1 kupljeni panetone kolač (ili prema želji pandoro - panetone bez grožđica)

Panetone narežite na šnite debljine 1 prsta i namačite u ovu smjesu:

  • ½ l slatkog vrhnja
  • ½ l mlijeka
  • 4 jaja
  • 4 vanilin šećera
  • cimet
  • korica od cijele naranče/limuna ili komadići arančina(ušećerene korice naranče ili dr. agruma)
  • mljeveni orasi/bademi/lješnjaci (prema želji)
  • 1 mliječna čokolada (20 dag) ili prema želji čokolada za kuhanje - narezana na komadiće (može i ne mora)
  • razno voće (suho ili kandirano, nasitno izrezano) (prema želji)
  • muškatni oraščić (može i ne mora)
Panettone kolač s bademima, kandiranom narančom i bijelom čokoladom
Panettone kolač s bademima, kandiranom narančom i bijelom čokoladom

Slažite u nauljen kalup jedan red šnita panetonea i zalijte djelom smjese. Prema želji pospite orasima, bademima ili lješnjacima. Ponovo složite red šnita panetonea pa red smjese. Na kraju debelo pospite sa štaub šećerom i prema želji komadićima čokolade. Pecite u pećnici 40 minuta na 180C. Poslužite još vrući kolač, ali i hladan je savršen (i drugi i treći dan...). Prema želji servirajte uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladoleda od vanilije.