Ako vam je ostalo kuhane šunke od Uskrsa, ovo je idealan recept za napraviti ili kao ukusan doručak ili snack.
Recept: Košarice sa šunkom, sirom i šparogama
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 20-ak minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 15 dag kuhane šunke (narezane na kockice)
- 10 dag šunke (narezane na šnite)
- 15 dag sira (nariban ili narezan na kockice)
- ½ pušleka šparoga (vrhovi) - blanširani
- 4 - 5 jaja
- origano
- sol
- papar
- putar ili ulje za premazati kalup
Zagrijte pećnicu na 200C. Blanširajte (kratko prokuhajte) jestive vrhove šparoga i narežite ih na komadiće. Narežite kuhanu šunku na kockice i krupno naribajte sir. Napravite smjesu od narezane šunke, jaja i sira. Posolite i popaprite. Kalup za muffine ili za souffle namastite i u obložite svaki šnitom, dvije šunke. Napunite ih pripremljenom smjesom, a prema želji za ukras nekoliko šparoga stavite na vrh smjese. Košarice pecite u zagrijanoj pećnici 10-15 minuta. Pospite origanom.