Ovaj savršen receptić prefinih divljih šparoga na palenti je iz Restorana "Đuđa i Mate"
- šparoge
- domaća jaja
- palenta
- domaće maslinovo ulje
- ocat (kvasina)
- sol
- papar
- peršin (petrusimul)
- 2 fete mladog kozijeg ili kravljeg sira - prema želji
Šparoge narezati i blanširati, jaja skuhati u tvrdo. Pomiješati šparoge i jaja narezana na kolutiće i začiniti extra djevičanskim maslinovim uljem i kvasinom, malo soli i papra. Skuhati palentu (prema uputstvu na palenti) i izvaditi na tanjur u kalupić u obliku kvadrata ili kruga. Ostaviti palentu 5-10 minuta da se ohladi.
Začinjene šparoge i jaja staviti na palentu i dodati još malo maslinova ulja i petrusimula.
Preporučamo dodati 2 fete mladog kozijeg ili kravljeg sira.
Ljepotu restorana, preukusne hrane i njegove okolice pogledajte na http://djudjaimate.hr/hr/ ili pratite na FB https://www.facebook.com/djudjaimate.vid/