Recept: Savršen rižoto s teletinom i kurkumom

| Wine and dine |

Rižoto s teletinom i kurkumom by Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Rižoto s pečenom teletinom i kurkumom

Za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta

  • 50 dag riže
  • 30-40 dag pečenog telećeg mesa (narezanog na komadiće)
  • 1 luk (sitno nasjeckan)
  • 1 dl bijelog vina
  • jušni temeljac
  • 1 žličica kurkume
  • prstohvat curry-a
  • prstohvat mediteranskih trava
  • sol                          
  • papar
  • maslinovo ulje
  • peršin - za posipati
  • kockica putra
  • 2 žlice parmezana
  • 1 dl slatkog vrhnja - prema želji
Rižoto s teletinom i kurkumom by Suzy Josipović Redžepagić
Rižoto s teletinom i kurkumom

Nasjeckajte pečenu teletinu/junetinu na komadiće. Sitno nasjeckajte luk i podinstajte ga na tavi na maslinovom ulju, dodajte narezanu teletinu pa dodajte rižu da se zastakli. Pomiješajte i nakon pola minute - minutu dodajte vino. Cijelo vrijeme miješajte. Čim vino ishlapi postepeno zalijevajte jušnim temeljcem. Posolite, popaprite, dodajte kurkumu, curry i mediteranske trave. Pred kraj dodajte kockicu putra, prema želji slatko vrhnje i parmezan. Promiješajte, posipajte peršinom i servirajte.