Recept: Rižoto s pečenom teletinom i kurkumom
Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 35 minuta
- 50 dag riže
- 30-40 dag pečenog telećeg mesa (narezanog na komadiće)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 dl bijelog vina
- jušni temeljac
- 1 žličica kurkume
- prstohvat curry-a
- prstohvat mediteranskih trava
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- peršin - za posipati
- kockica putra
- 2 žlice parmezana
- 1 dl slatkog vrhnja - prema želji
Nasjeckajte pečenu teletinu/junetinu na komadiće. Sitno nasjeckajte luk i podinstajte ga na tavi na maslinovom ulju, dodajte narezanu teletinu pa dodajte rižu da se zastakli. Pomiješajte i nakon pola minute - minutu dodajte vino. Cijelo vrijeme miješajte. Čim vino ishlapi postepeno zalijevajte jušnim temeljcem. Posolite, popaprite, dodajte kurkumu, curry i mediteranske trave. Pred kraj dodajte kockicu putra, prema želji slatko vrhnje i parmezan. Promiješajte, posipajte peršinom i servirajte.