Za 4-5 osoba
Vrijeme pripreme: 15 minuta
Vrijeme kuhanja: 25 - 30 minuta
- 50 dag riže
- 2 – 3 tikvice (pola naribajte pola narežite na kockice ili sve naribajte)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 2 - 3 češnja češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
- maslinovo i obično ulje
- prstohvat šećera
- malo koncentrata paradajza
- jušni temeljac ili voda i kocka za juhu
- bosiljak
- origano
- ružmarin
- peršin
- đumbir
- malo putra
- parmezan
- sol
- papar
Ogulite tikvice, polovicu naribajte na krupno, a polovicu narežite na kockice. Sitno nasjeckajte luk i češnjak i podinstajte ga u tavici na malo maslinovog i običnog ulja, dodajte kockice tikvica, šećer, malo koncentrata paradajza, malo miješajte pa dodajte i naribane tikvice. Dinstajte dok ne ispari voda koju tikvice puste, zatim dodajte rižu i kratko promiješajte dok riža zastakli. Zatim dodajte malo po malo jušni temeljac, cijelo vrijeme miješajući. Posolite, popaprite i dodajte sve ostale začine (u mužaru stavite svježe listiće origana, bosiljka, ružmarina i peršina i istucite ih) te kuhajte dok riža nije gotova. Na kraju dodajte komadić putra i parmezan pa sve dobro promiješajte.